Dudak Kenarlarınızda Bu Sorun Varsa Dikkat Ciddi Sağlık Sorunlarının Habercisi Olabilir

Dudak kenarlarınızda çatlaklar varsa dikkat, bu ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bazen de bu çatlaklara tükrük eşlik eder, siz de yoksa bile çevrenizde muhakkak görmüşsünüzdür.

Bu sorun daha çok veganlarda görülür, bunun başlıca sebebi ise vitamin eksikliğidir. Demir, çinko ve B vitamini eksikliğinde bu dudak çatlakları oluşur.

Vejetaryenler arasında son derece yaygındır, yeme alışkanlıklarından dolayı bu vitamin ve besin maddelerini yeterince tüketmezler.

Dudak Kenarlarındaki Çatlaklar

Bu sorunu çözmenin en iyi yolu, mercimek, kümes hayvanları eti, somon, orkinos, yumurta, kabuklu deniz hayvanları gibi pazı, yer fıstığı, baklagiller bitkilerinin tüketmektir. Ve bu ürünleri brokoli, kırmızı biber, lahana ve karnabahar gibi sebzelerle tamamlamaları gerekiyor.

Saç Dökülmesi ve Yüzde Kızarıklık / Dökülmeler

Vücudunuzun B7 vitamini (saç vitaminleri) eksik olduğu anlamına gelir. Avidin denilen bir protein açısından zengin olan taze yumurtayı tüketirseniz, bu proteinler sizi bu koşullara yatkın hale getirir, çünkü bu protein vücuttaki biyotinin emilimini engeller.

Bu sorunu nasıl çözeceğinize gelince; pişmiş yumurta tüketin; daha fazla somon, avokado, mantar, karnabahar, soya fasulyesi, ceviz, ahududu ve muz yemeyi deneyin.

El ve Ayaklarda Karıncalanma

EL ve ayaklarınızda karıncalanma yaşıyorsanız B vitamini eksikliğiniz var demektir. Ayrıca anemi, depresyon, hormon dengesizliği ve yorgunluk yaşayabilirsiniz. Bu sorunu çözmenin en iyi yolu daha fazla tavuk eti, yengeç, kabuklu deniz hayvanları, fasulye, yumurta, pancar, kuşkonmaz ve ıspanak tüketmektir.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git