Hem Saçlarınızı Doğal Yöntemlerle Boyayın Hem de Boyarken Bakım Yapın Kimyasal Maddelerden Kurtulun

Çalışmalara göre kadınların yaklaşık% 65’i saçlarını boyuyor, bu yüzden muhtemelen marketlerde satılan saç boyalarını düzenli olarak kullananlardan birisiniz.

Bununla birlikte, bu saç boyaları kimyasal maddeler bakımından bol miktarda bulunur ve 5000 farklı kimyasal madde eklenir.

Bu nedenle, bu kimyasallarla ortak temas, sağlık üzerinde çeşitli olumsuz etkilere neden olur. Öte yandan, saçınızı güvenli bir şekilde boyamanıza yardımcı olabilecek mükemmel etkili doğal alternatifler var:

  1. Ceviz kabuğu

Koyu kahverengi renkteki ceviz kabuğu şaşırtıcıdır. Kabukları ezin, yarım saat kaynatın ve soğumaya bırakın. Onun yerine ceviz tozu da kullanabilirsiniz.

Ardından karışımın fazla suyunu dökün ve saça uygulayın. Bir saat boyunca hareket etmeye devam etmeli ve daha sonra ılık suyla durulayın.

Daha yoğun bir renge sahip olmak isterseniz, kaynatılana kadar gerilmiş suyu tekrar ısıtıp orijinal cildin ¼’üne kadar kaynatabilirsiniz. Daha sonra buzdolabında soğutun, gerin ve saçın üzerine dökün.

  1. Limon suyu

Limon suyu saç rengini açmak için mükemmeldir. Sadece saçına sür ve tara. Birkaç saat bekletin. Hafif nüanslar için güneş altında kurutun veya papatya ile karıştırın. İstenen efektler için işlemi birkaç kez tekrarlamalısınız.

  1. Otlar

Çeşitli otlar, aşağıdaki gibi çeşitli farklı saç renkleri elde etmenize yardımcı olabilir:

Kırmızı :

Gecesefası, aynısafa gibi bitkilerle cazip bir saç rengine kavuşabilirsiniz kullanabilirsiniz. Bu bitkiler suya ilave edilmeli ve yarım saat kadar kaynatılmalıdır. Ardından soğumaya bırakın, mümkünse saçları güneş altında kurutun.

Esmer / Koyu :

Biberiye, ısırgan otu ve adaçayı kullanabilirsiniz. Otlar 30 dakika kaynatın, sonra karışımı süzün ve saçlarınıza püskürtün. Bir saat saçınızda bekletin.

Sarışın :

Sarı saçlar için, safran, gecesefası, armut leğeni ve ayçiçeği yapraklarından çok fayda göreceksiniz. Ayrıca Ravent kökünü de kullanmalısınız. Yarım saat kadar kaynatın ve karışımı sıkın, soğumaya bırakın ve saçın üzerine dökün.

  1. Kahve

Kahve, koyu renk saç renginde mükemmel ve bir çikolata nüansı elde etmenize yardımcı olur. Organik kahveyi demleyin, soğumaya bırakın ve 2 çorba kaşığı kahve tozu ilave edin hepsini karıştırın.

Karışımı saç üzerine uygulayın ve bir saat bekletin.

  1. Çay

Çay, kahve kadar güçlü olmadığı için doğal saç rengine en yakın olan maddelerden biridir. Siyah çay beyazları kapatmak için, papatya sarışınlar için idealdir.

     6. Pancar ve havuç suyu

Mevcut renginize kırmızı renk katmak için mükemmel sonuçlar veriyor. Kırmızı turuncu bir renk için daha fazla havuç kullanın ve daha kırmızı saç rengi olması durumunda daha fazla pancar suyu ekleyin.

  1. Kına

Kına bitkisi yapraklarından oluşan kına tozu, saç üzerinde şaşırtıcı efektler sağlayacak bir renklendirici pigment içerir. Tek başına kullanılırsa, saçları kırmızı-turuncu renklendirir.

Saça uygulayın, tarayın, saçları plastik bir sargı ile sarın ve birkaç saat boyunca doğal boyayı bırakın. Ardından su ile durulayın.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git