Düzenli Adet Göremiyorum, Çocuğum Olmaz mı?

Soru: 25 yaşındayım, hastalığım Primer Oligomenore. Düzenli adet göremiyorum. (Bkz.ADET DÜZENSİZLİĞİ ) Yasmin kullandım bir süre, o zaman adetim düzene giriyordu. Evlendim, doktor Klomen verdi. Üç ay kullandım, çocuğum olmadı. Acaba hiç mi olmayacak? Çok korkuyorum, ne olur yardım edin.

Cevap:Oligomenorrea adet aralarının açılması yani normalde ayda bir adet görülürken bu sürenin 45-50 gün hatta daha fazla uzamasıdır. Burada beklenilen ya hormonal bozukluk olması ya da rahim içinde geçirilen enfeksiyonlara bağlı bir değişikliğin olmasıdır. Doğum kontrol hapları ile işlerin düzelmesi hormonal bir bozukluk olduğunu düşündürüyor. Gebe kalma meselesine gelince; bunun cevabı için bilinmesi gereken pek çok şey Sizin muayene bulgularınız, ultrason bulgularını hormon değerleri, rahim filmi ile tüplerin açık olup olmadığı veya genital organlarda yapısal bir bozukluğun olup olmadığı belirlenmeli. Ayrıca eşinizin sperm incelemesi de gerekli… Doktorunuz sizde bu incelemeleri yaptıktan son sorunuzu çok daha doğru olarak cevaplayacaktır.

PAYLAŞ
Düzenli Adet Göremiyorum, Çocuğum Olmaz mı? Konusuna 3 Yorum Yapıldı
  1. çiğdem çiğdem dedi ki:

    ben 22 yaşındayım ve bekarım hiç evlenmedim adet düzensizliğim sık oluyo bunun nedenini hep doktora sordum ama düzelir dedi önemli deil dediler korkuyorum bişey mi var bi yerde yanlış bişey mi yapıyorum diye ilerisi de bu yüzden beni çok düşündürüyo bana yardım edebilir misiniz?

  2. senem dedi ki:

    benim de çoçuğum olmuyor bana da yardım edin

  3. ASIYE ISPANYA dedi ki:

    ben 24 yasindayi ve 4 yil evliyim hamile kalamadim, onceden adet duzensizligim vardi,prolactin hormonu yuksekmis ,simdi normal ,tuplerim de acik ve 28-30 gunde bir adet goruyorum ama yine olmuyor.nedeni ne olabilir?ispanyada bir cok kere doktora gittik inseminacion artificial onerdiler ama ben normal olsun istiyorum.siz ne onerirsiniz?

Sayfa başına git