Gebeliğinizin 8. Ayında Olacaklar!

Gebeliğinizin 8. Ayında Olacaklar; yapanız gereken tek şey olabildiğince dinlenmek olacaktır. gün ortalarında uzanıp dinlenmeyi artık düzenli şekilde yapmalısınız. Kendinizi ağır ve hantal hissetmenizin moralinizi bozmasına izin vermeyin çünkü bundan daha doğal bir şey olamaz bu aydan sonra. Doğum öncesi kurslara başlamak bu ay için yapılacak en güzel şey olacaktır. Artık bebeğiniz bütünüyle bir vücuda sahiptir. Vücudunun yağ depolamaya başlamasını hızlandırması ile bebeğiniz artık tombul bir bebek şeklini almıştır.

 İçeri de Neler Oluyor?

– Bebeğiniz gelişimini mükemmel bir şekilde tamamlamaya çoktan başladı; bebeğinizin büyümesi ile de iç organlarınıza baskı yapması birbirine paralel olan bir gelişmedir. Bu nedenle solunum zorluğu çekebilir ve sık sık idrara çıkma hissine neden olması kadar doğal ve normal bir şey yoktur.

gebelikte 8. ay

– Eskisi kadar rahat uyuyamıyor olabilirsiniz; ancak çok az kaldı sabırlı olmanız gerekiyor.

– Göbek çukurunuzun düzleşmesi hatta dışarı doğru çıkmış olması da gayet normal bir gelişmedir. Bu doğumdan sonra düzelecektir, endişelenmeyin. Vücudunuz da ki eklem kemiklerinizin genişlemesi vücudunuzun kendini doğuma hazırlaması için yaptığı hazırlıklardır, biraz ağrı çekebilirsiniz bu yüzden. Göbeğiniz de başlayıp kasıklarınıza  doğru inen belirgin çizgi daha da koyulaşacaktır. bebeğinizin vücudu artık tam anlamıyla bütün vücudu ile orantılı hale gelmiştir. Bu ayın sonuna doğru kilo artış oranınız biraz hafifleyecektir; bu aya kadar olması gerekenden fazla kilo almışsanız; karbonhidratlı yiyeceklerden ve sütlü içeceklerden biraz uzak durmalısınız. Bebeğinizin boyu 40-41 cm aralığındadır, kilosu ise 1,5-2 kilo arasındadır. O artık büyük bir bebek.

– Bebeğiniz doğacağı anki haline hemen hemen yaklaşmıştır, ancak biraz zamana ve büyümeye hala ihtiyacı vardır.

Bebeğiniz artık karanlık ortam ile aydınlık ortamı bir birinden ayırabilmektedir.

– Rahim içindeki alan bebeğinizin büyümesi ile daralması sonucunda bebeğiniz doğuma hazır konumda baş aşağı durmaktadır.

Siz ise kalan bu az zaman içerisinde mümkün olduğunca çok kendinizi ve bebeğinizi dinlendirmeli hatta doğuma kadar bunu bir alışkanlık haline getirmelisiniz.  Uyku uymakta güçlük çekmeniz bu aydan sonra kendini daha çok gösterecektir. Ancak yan yatarak ve yastıklar ile kendinize rahat bir yatış şekli sağlayarak iyi bir uyku uyumalısınız. Özellikle yatmadan önce yapacağınız hafif şekilli rahatlama ve gevşeme hareketleri ile daha rahat bir gece ve uyku hali geçirmenize neden olacaktır.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git