Karaciğer Kanserinin Sessiz İşaretleri – Bu 6 Belirtiye Aman Dikkat

Pek çok kanser türü gibi karaciğer kanseri de genellikle sinsi ilerleme kaydeder. Bu noktada insanın kendini tanıması gerçekten çok önemlidir, vücuttaki minik değişimleri dahi fark edebilmek ve tıpkı bir puzzle gibi parçaları birleştirmek gerekir.

Elbette bu hastalık da tamamen gizli yürümez, şimdi sizlere karaciğer kanserinin en yaygın özelliklerinde bahsedeceğiz.

Azalan İştah

İnsanlar hayatlarının bazı dönemlerinde iştahsızlık çekebilirler, ancak bu normal zamandan daha uzun sürüyorsa işte o zaman kendinize kulak vermenizin zamanı gelmiştir.

Karın Ağrısı

Karaciğer kanserinin bir diğer belirtisi ise karın ve midenin hafif sağ kısımda belirgin ağrı oluşmasıdır. Karaciğer problemlerinin genelinde mideye yansıyan ağrılar sık görülür.

Kilo Kaybı

Diyet ve egzersiz olmadan verilen kilolara dikkat etmek gerekir. Eğer yaşamınızda kilo vermeye yönelik hiçbir girişiminiz yokken kilo veriyorsanız tehlike alarmları çalmaya başlamış demektir.

Ciltte ve Göz Aklarında Sararma

Karaciğerin en önemli görevi kırmızı kan hücrelerini parçalamaktır, ve bir hastalık oluştuğunda bu görevi yerine getiremez. Vücutta biriken kimyasallar sonucu ciltte ve göz aklarında çok belirgin sararmalar görülür.

Dışkıda Renk Değişikliği

Dışkının rengini her ne kadar safra yönetse de safrayı da yöneten organ karaciğerdir. Dışkıda devamlı renk değişikliği varsa, safranın çalışmadığı anlamına gelir. Çalışmayan safra da esasen karaciğeri terk etmediğinin ana sebebidir.

Hormonal Sorunlar

Karaciğer tümörleri vücudun diğer semptomlarını etkileyen hormonlar üretebilir. Bunlara yüksek kolestrol, yüksek kırmızı kan hücresi sayıları, yüksek kan kalsiyumu ve düşük kan şekeri dahildir. Hormonların erkek veya dişi üreme organlarında da etkisi olabilir.

Karaciğer Kanserine Yakalanma Olasılığı Yüksek Olan Kişilerde görülen özellikler:

  • Alkol tüketimi
  • Hepatit enfeksiyonu
  • Obezite
  • Diyabet

Kanser taraması yapmak çok üzücü ve yıkıcı olabilir erken teşhis, bu kanseri başarılı bir şekilde tedavi etmek için hayati öneme sahiptir. Hafif semptomlar yaşıyorsanız ya da bu hastalık için risk faktörleri varsa, mutlaka doktora başvurmanız gerekir.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git