3 Aylık Bebek Beslenmesi, Bakımı ve Gelişimi

Bebeğinizle birlikte geçirdiğiniz üçüncü ayınızdasınız. Artık bebeğiniz mimikler yapmaya,gülücükler atmaya başlar, daha az ağlar,daha az huysuzluk eder. Etrafında olup bitene karşı merakı ilgisi artar. Yalnız bırakırsanız ağlayarak tüm ilgiyi üstüne çekmeye çalışır.Yüzüstü yatırdığınızda dirseklerinden kuvvet alarak başını kaldırır. Yavaş ilerleyen bir cisimi gözleriyle ve başını çevirerek takip eder.

El ve parmakları ilisini çeker uzun süre elleriyle ayaklarıyla oynar. Uyku saati ve besin saati düzene girmeye başlar. Herhangi bir nesneye gücünü toplayarak vurabilir. Desdek alırsa kucağınızda oturmaya çalışır. Elinie verdiğiniz nesneleri önce sıkıca tutar sonra dikkatlice bakar ve ağzına götürerek emmeye çalışır. Bu noktada etrafda artık bebeğinizin ağzına götürmesiyle kendisine zarar verebilecek nesneleri ortadan kaldırmaya başlamanız gerekecektir.

Renkli,sesli objelerle oynamasını sağlayın. Ancak bu objelerin yutma riski olmayacak kadar büyük şeyler olmasına dikkat edin.Gösterdiğiniz objeleri onu uzatıp ekerek yakalamasını sağlamaya çalışın. Yakaladığı obje onun kendisini cesaretli hissetmesine neden olacaktır. Salladığı zaman ses çıkaran yada konuşan oyuncaklar daha çok hoşuna gidecektir. Gülümseyerek ismini sık sık telaffuz edin. Ellerinizi çırpmanız, şarkılar söylemeniz, dans etmeniz onun eğlenmesine ve belli belirsiz seslerle size karşılık vermesine ortam hazırlar

Anne sütü ile beslemeye veya hazır mama ile beslemeye devam edin.Sütünüzü zorunlu hallerde kullanmak üzere buzdolabında 1 gün süreyle saklayabilirsiniz.Eğer derin dondurucu kullanıyorsanız 8 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

Bebeğinizi rutin kontrolleri ve BCG aşısı için doktora götürmeyi ihmal etmeyin

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git