9 Adımda Şeker Hastalığını Sonsuza Dek Hayatımızdan Çıkarma Yöntemi

Diğer bir ismi diyabet olarak adlandırılan şeker hastalığı böbrek yetmezliği, vücutta yara, gözlerde görme kaybı, cinsel problemler, yorgunluk gibi daha pek çok hastalığın ana kaynağıdır. Önceden sadece yaşlılarda görülen bu hastalık günümüzde artık neredeyse hemen her yaş grubunu tehlike altına almıştır. Ve ne yazık ki bir kere hayatımıza girdiğinde ömür boyu süren bir rahatsızlıktır. Bunun nedeni belki yiyip içtiklerimiz sağlıksız oluşundan belki anne karnında ki bebeklere şeker yüklemesi yapılıp risk olup olmadığını araştırmaktan belki atmosferin dünyanın kirlenmesinden uzmanlar pek çok sebep gösterirken gerçekten de şeker hastalığının hızla yayıldığı görebiliyoruz.

Her birimiz risk grubundayken bu hastalığa yakalanmamak için neler yapabiliriz öncelikle bun değinmek istiyorum;

*Stresten, aşırı kaygıdan, üzüntüden olabildiğince uzak durmak. Çünkü stres şeker hastalığını harekete geçiren bir tetikleyici gibidir.

*Kilomuzu kontrol altında tutmak ve şişmanlıktan kaçınmak.

*Sigara ve alkol tüketmemek.

*Paketli ve hazır gıdalardan mümkün olduğunda uzak durmak.

*Dengeli ve doğal beslenmeye özen göstermek.

*Tuzlu gıdalardan kaçınmak, yemeklere ekstra tuz eklememek.

*Düzenli olarak yürüyüş yapma hatta spor yapmak.

*Bol su içmek.

*Lif oranı yüksek gıdalar tüketmek.

Bu saydıklarımı yaparsanız şeker hastalığına yakalanma riskinizi en aza indirmiş olursunuz. Bildiğiniz gibi önemli olan hastalıklara yakalanmadan önce tedbir almaktır. Yalnız diyabet genetik faktörlerden dolayı da oluşabileceği için ailenizde şeker hastası olan varsa sizde mutlaka aylık olarak kontrole gitmelisiniz. Çünkü bu hastalık hayatınıza girdiğinde siz ölene dek izninle yaşayacak ve bir ömür ilaca mahkum yaşamak zorunda kalacaksınız.

Şimdi ise şeker hastası olanlar için bu hastalıktan kurtulmanızı sağlayacak tavisyeler vereceğim. Kurtulmak tamamen mümkün olmaz elbette biliyorum ancak bunları yaparak diyabetin verdiği hasarları en aza indirebilir hatta belki de hiç yaşamayabilirsiniz;

1. Öncelikle beslenme alışkanlıklarınız değiştirmelisiniz.

Bir kere tuzlu yiyecekleri hayatınızdan tamamen uzak tutmalı, paket ve hazır gıda tüketmek yerine evde pişireceğiniz, sağlıklı, lifli tencere yemekleri tüketmelisiniz. Yedikleriniz daha çok sebze ağırlıklı, buharda ya da fırında pişmiş gıdalardan oluşmalı ve bol bol su tüketmelisiniz.

Lifli gıdalar vücutta kolay sindirilemediği için daha çok efor sarf etmenize neden olur ve bu sayede kan şekerinizi düşürür. Doğru sebze seçimi sizi şeker hastalığına karşı korur. Nişasta bakımından zengin olan patates, pirinç gibi gıdaları mümkün olduğunca az yemeye özen gösterin.

2.Şişmanlamayın!

Şişmanlık diyabetin baş aktörüdür. Kilo almaya başladıysanız şeker hastalığı risk grubundasınız demektir. Bu nedenle ideal kilonuzunu üzerine çıkmamaya gayret edin. Tabi ki bu da yukarı da dediğim gibi düzenli ve sağlıklı beslenmeden geçiyor.

3.Hareket edin.

Gün içinde hareketsiz kalmayın. İster çalışıyor olun ister ev hanımı hiç fark etmez günlük en az bir saatinizi yürüyüşe ayırın. Eğer imkanınız varsa bu yürüyüşü yeşil bir alanda doğada yapmanız ruh sağlığınız açısından da çok önemlidir. Yürümeyi ihmal etmeyin.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git