Diş Köprüleri

Günümüzde çok bağlı köprüler yapıl­maktadır. Böylece hem daha dayanıklı bir sonuç alınmakta hem de sonradan köprü üzerindeki dişlerde meydana gelebilecek bozukluklar daha kolaylıkla tamir edilmektedir.

Dişin Önemi

Dişler, hem estetik açıdan hem de sindirim sisteminin ilk basamağı olması bakımından hayati öneme sahip şeylerdir. Bundan dolayı diş eksikliği hem kişiyi toplum içerisinde mahcup duruma düşürür, hem de yemek yerken rahatsızlık verir.

Günümüzde diş teknolojisinin muazzam bir ilerleme içerisinde olduğu aşikârdır. Her türlü diş sorunu, modern diş hastanelerinde kolayca çözülebilmektedir. Bunlardan biri de diş köprüleri olarak karşımıza çıkar.

Çürük, ağrıyan veya kırık dişler bir şekilde temizlenerek dolgu yapılabilmekte ve üzeri kaplanarak yeni bir diş gibi kullanılabilmektedir. Ancak bazı durumlarda dişin kaybedilmesi can sıkıcı neticeler doğurmaktadır. Aşırı çürüyen dişin çekilmek zorunda kalması, dişin dişkırılması vb. sorunlar nedeniyle bazen dişimizi tamamen kaybedebiliriz. Bu durumda yerine yenisi konmazsa yemek yemede zorluklar yaşarız. Ayrıca bu eksiklik önlerde ise estetik olarak da kötü bir görüntü ortaya çıkar. İşte bu durumda imdadımıza diş köprüleri yetişir.

Diş Köprüsü Nasıl Yapılır?

Diş köprüsü, eksik dişin yanındaki dişler kullanılarak bir bağlantı yapılması ve boş yere bir diş yerleştirilmesi işlemidir. İşlem esnasında boşluğun kenarındaki dişler çarklanarak istenen hale getirilir. Eğer boşluk tek diş ise kenardaki iki dişle beraber, yapışık durumda üçlü bir diş grubu getirilir ve boşluğun olduğu yere monte edilir. Montaj esnasında kenardaki iki protez diş, ana dişlerin üzerine oturtulur. Ortadaki protez diş ise boşluğu doldurur. Böylece üçlü kombine diş grubu, boşluğu da doldurmuş olur. Aradaki boşluk bir dişten fazla ise yine aynı işlem yapılabilir.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git