Anne Karnındaki Bebeğin Gelişim Süreci ve Aşamaları

Anne Karnındaki Bebeğin Gelişim Süreci: bebeğiniz fiziksel gelişimini sürdürürken bir yandan da hissedebilen, duygularınızı algılayabilen ve çevreden gelen uyarılara tepki gösteren bir birey haline geliyor. Bebeğinizin rahimdeki konumu bağdaş kurmuş şekildedir. çevresi su ile kaplıdır. Her türlü besin ve oksijen için plasenta yolu ile size bağımlıdır. Hareketleri ve görünüşü yeni doğmuş bir bebeği andırır.

Görmesi:

24. hafta da gözleri halen kapalıdır; ancak 28. hafta da bebeğiniz görmeye başlar ve gözlerini açıp kapayabilir.

İşitmesi:

Sesinizi duyabilir, gürültülü bir müzik sesine uyanabilir. Bazı müzik seslerine hareketleri ile eşlik edebilir. Ani sesler de ise sıçrayabilir.

Yüz İfadeleri:

Kaşlarını çatıp dudaklarını büzebilir. Ağzını açıp kapatabilir.

anne karnında bebek

Yaşam Sistemi:

Bebeğiniz Plasentadan beslenir ve içinde bulunduğu su bebeğinizi korur. Bebeğinizin içinde bulunduğu bu ılık su veya sıvı yaklaşık dört saatte bir yenilenir. Bu sıvı bebeğinizin ısısını belli bir sıcaklıkta tutar ve onu olası hastalık tehlikelerinden ve darbelerden korur.

Hareketleri:

Bebeğiniz tekmeler ve yumruklar atabilir, hatta takla bile atabilir. Yumruğunu bir boksör gibi de sıkabilir. 🙂

Uyku Düzeni:

Anne karnındaki bebeğin uyku düzeni yoktur; siz uyurken o hareketli olabilir veya siz uyanıkken bebeğiniz uyuyabilir.

Kişiliği: 

Bebeğinizin beyni yedinci aydan itibaren oluştuğu ve giderek daha da karmaşık bir yapı ile geliştiği için bu aydan itibaren kişiliğinin gelişmeye başladığı da kabul edilir.

Emme, Yutma ve Soluması:

Başparmağını emer ve içinde bulunduğu kendini koruyan sıvıyı da içebilir. Çişini de içinde bulunduğu bu saya yapar ve bu sıvıyı amniyotik sıvıyı çok içmesi halinde hıçkırık tutabilir. Soluma hareketleri yapmakta oldukça başarılıdır.

Tat Algısı:

Dilde tat alıcı tomurcuklar oluşur, ortalama yirmi sekizinci hafta sonuna doğru tatlı, ekşi ve acıya tepki vermeye başlayacaktır.

Plasenta:

Bebeğin tüm gereksinimini karşılar. Vücudunuza giren hemen hemen her şey plasentadan süzülerek bebeğe geçer. Bir nevi bebeğin korumalığını yapar plasenta.

Göbek Kordonu: 

Göbek kordonu üç kan damarı içeren bir hortumdur.  Plasentayı bebeğe bağlar. Bir başka deyişle bebeğiniz ve onun koruyucusu plasentayı birbirine bağlar.

PAYLAŞ
Anne Karnındaki Bebeğin Gelişim Süreci ve Aşamaları Konusuna 2 Yorum Yapıldı
  1. ceren dedi ki:

    Ben hamilemiyim bilmiyorum bas donmem mide bulanmasi karnimda hareketlilik sık idrara cikma acikma gibi seylerim var sizce hamilemiyim?

  2. damla dedi ki:

    merhaba ben 5 haftalık gebeyim ama benim rahimdeki kesem oluşmamış yani görülmüyo birde kist var dediler dış gebelik olabilir dedi doktorm bugün kan verdim beta-hcg sonuç:474 çıktı eger pazartesine kadar 1000 olmassa dış gebelikmiş kimileride diyor ki bekle kese oluşur ne yapacagımı bilmiyorum lütfen yardım edim

Sayfa başına git