Doğum Öncesi Kursları

Doğum öncesi kurslarına katılmayı ne zaman düşünmelisiniz? Henüz üçüncü trimesterin başlangıcı olduğu halde bu kurslara kayıt yaptırma vakti geldi. Kurslara şimdi yazılmak iyi bir fikirdir, böylece hamileliğin sonuna kadar bu kursları bitirebilirsiniz. Bunu yaparak, öğrendiklerinizi uygulamak için zaman kazanacaksınız. Doğum yaptığınızda kursa yeni başlamış olmayacaksınız!

Siz ve Eşiniz Doğum Öncesi Kursla­ra Katılmalı mısınız?

Hamileyken, bü­yük olasılıkla doktorunuzla konuşarak ve ona sorular sorarak doğumda neler olacağını öğreniyor olabilirsiniz.  Doğum kursları yi­ne de hamileliğin bu önemli bölümü ko­nusunda bilgi edinmek için diğer bir yol­dur. Doğum süreci ve doğum için hazır­lanmanıza yardım ederler.

Düzenli olarak bir kursa giderek, ge­nellikle 4 ila 6 hafta süreyle haftada bir kez, sizi endişelendiren şeyler konusun­da birçok bilgi edinebilirsiniz.

dogumoncesiKurslar çoğunlukla, aşağıdakiler dahil olmak üzere çok geniş kapsamlı konuları içerir:

• Farklı doğum yöntemleri nelerdir?
• “Doğal doğum” yöntemi nedir?
• Sezaryenle doğum nedir?
• Hangi ağrı kesici yöntemler uygulan­maktadır?
• Seçtiğiniz doğum yöntemi ile ilgili bil­meniz (ve uygulamanız) gerekenler.
• Epizyotomiye ihtiyacmız olacak mı?
• Lavmana ihtiyacınız olacak mı?
• Fetal denetimi ne zaman gereklidir?
• Hastaneye gittiğinizde neler olacak?
• Epidural veya bazı anestezi türleri si­zin için doğru mudur?

Bunlar önemli sorulardır. Eğer doğum eğitimi kursunda bu sorular yanıtlanmı­yorsa bu konuları doktorunuzla konuşun.

Doğum Öncesi Kurslara Kimler Gi­der?

Kurslar genellikle hamile kadınlar ve eşlerinden veya doğum eğitmenlerin­den oluşan küçük gruplar için açılır. Bu, bilgi edinmek için mükemmel bir yoldur. Diğer çiftlerle iletişim kurabilir ve sorular sorabilirsiniz. Diğer kadınların sizinle aynı konular hakkında endişe et­tiklerini göreceksiniz, örneğin doğum süreci ve ağrı yönetimi gibi. Sizi neyin beklediği konusunda düşünen tek kişinin kendiniz olmadığını bilmek güzel bir duygudur.

Doğum öncesi kurslar yalnız ilk defa hamile olan kadınlar için değildir. Yeni bir partneriniz varsa, bebek sahibi olma­nızın üstünden birkaç yıl geçtiyse, soru­larınız varsa ya da yeniden bilgi edin­mek istiyorsanız doğum öncesi kurslar size yardımcı olabilir.

Bu kurslar, sizin ve eşinizin duyduğu herhangi bir üzüntü veya endişeyi azalt­maya yardım edebilirler. Ayrıca, bebeği­nizin doğumundan daha fazla zevk al­manızı sağlayabilirler.

Kurslara Nerelerde Katılabilirsi­niz?

Doğum kursları, çeşitli yerlerde olabilir. Doğum yapılan hastanelerin ço­ğunda doğum öncesi kurslar bulunur, genellikle doğum süreci ve doğum hem­şireleri ya da bir ebe tarafından öğretilir. Diğer türdeki kurslar, farklı katılım de­recelerine sahiptir.

Bunun anlamı, kurs süresi veya konu­nun derinlik derecesinin çeşitli kurslar için farklı olmasıdır. Doktorunuza hangi kursları tavsiye ettiğini sorun. Sizin için en iyi olan kursun hangisi olduğuna ka­rar vermenize yardım edebilirler.

Neler Öğreneceksiniz?

Kurslar, sizi, eşinizi veya doğum eğitmeninizi, hasta­nede neler olacağı ve doğum süreci ve doğum sırasında neler yapılacağı konu­sunda bilgilendirmeyi amaç edinir. Bazı çiftler, eşlerin hamileliğe daha çok dahil olması ve kendilerini daha iyi hissetme­leri için kursların iyi bir fırsat olduğunu düşünürler. Bu, eşlere, hamileliğin geri kalanında olduğu kadar doğum süreci ve doğumda da daha aktif bir rol almaları için iyi bir fırsat verir.

Otomobillerde Bebek Koltuğu

Bebek koltuğu veya çocuk koltuğu sistemleri hakkında düşünmek için çok erken değil. Bazı insanlar, bebeklerini bir kaza anında güvenle tutabileceklerini düşünürler. Bazıları çocuklarının böyle bir koltukta oturmayacağını söyler.

Kaza anında, çocuk koltuğunda otur­mayan bir çocuk yerinden fırlar. Çarpış­manın gücü tam anlamıyla bebeği bir yetişkinin kollarından çeker! Bir araştır­ma, yılda 30’dan fazla bebeğin doğum­dan sonra eve giderken bebek koltuğun­da oturmadıkları için öldüğünü göster­miştir. Hemen hemen her durumda, be­bek uygun bir bebek koltuğu sisteminde bulunuyorsa kazada ölmekten kurtul­muştur.

Çocuğunuza güvenlik konusunu öğ­retmeye erken başlayın. Çocuğunuzu arabada her zaman çocuk koltuğuna oturtursanız, bu daha sonradan yapılma­sı gereken doğal bir durum olacaktır. Kendiniz de emniyet kemeri takarsanız çocuğunuzun bu emniyet koltuğunu ka­bul etmesini sağlayabilirsiniz!

Birçok hastane, bebeğinizi hastaneden eve götürürken uygun bir bebek koltuk sisteminde götürmenizi talep eder.
Tüketici magazinleri bu koltukların listesini sık sık belirtir. Yerel kütüphane­nizden kontrol ediniz.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git