Hamile bir kadın düşük yaptığını nasıl anlar – belirtiler nedenler nelerdir

Hamilelik bir kadın için hayatının en güzel en olağanüstü duyguları yaşadığı bir süreçtir. Düşük, ise hamile bir anne adayı için en acı verici duygudur. Bebeğini kucağına almayı beklerken onu kaybetmenin verdiği acı tarifsizdir. Ama düşük hayatınızı olumsuz etkilememeli tekrar tekrar denemeli, olmuyorsa da mutlaka bir doktor yardımı ile düşüğün nedeni araştırılmalıdır.

Düşük Nedir?

İlk olarak bu soruyu cevaplamak istedim çünkü aramızda ilk defa hamile olanlar anneliği yeni tadacak olan arkadaşlarımız için bu terim çok yabancı olabilir onları aydınlatmak adına böyle bir giriş yapalım.

Düşük, hamileliğin yirminci haftasından önce bebeğin kaybedilmesidir. Bu demek değil ki yirminci haftadan sonra bu risk geçer. Elbette öyle değil ama bu haftalar çok risklidir özellikle de ilk on iki hafta düşüğün olma riskinin üst düzeyde olduğu bir dönemdir.

8

Düşük Yaptığımı Nasıl Anlarım?

Şimdi bu soruya cevap vermek aslında biraz zordur. Çünkü her kadın düşüğü farklı şekilde hissettiğini anlatır. Kimisi doğum sancısı çeker gibi bir sancı hissettiğini söylerken kimisi kasılma ve kramp yaşadığını söyler. Kimisi hiç bir ağrı hissetmez ama his olarak duygu olarak hamile olmadığını hisseder. Ama genelleyecek olursak hemen her düşük yapan kadında az ya da çok mutlaka kanam görülür.

Kanama düşüğün en önemli belirtisidir.

Eğer kanamanız varsa ve kramplar duymaya başladıysanız bu düşüğün habercidir ve bebeği düşürmeniz bir ya da bir kaç gün sürecektir.

Peki Doktora Ne Zaman Gidilmeli?

Eğer bir haftadan uzun süren bir kanamanız varsa ya da kanama değil ama kokulu bir akıntı, ateş ve buna bağlı olarak karın ağrıları yaşıyorsanız mutlaka doktora gitmeli ve bebeğinizin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

8-1Neden Düşük Yapılır?

Düşük yapan hemen her kadın sorunun kendinden kaynaklandığını, bebeğini taşımak için yetersiz olduğunu düşünür ve bu onu ciddi bir psikolojik sorunla baş başa bırakır. Oysa ki düşük yapmanız da sizin bir hatanız, kusurunuz olmadan da tamamen çevresel faktörlerden, ilk deneme olmasından, akraba evliliği gibi sebeplerden kaynaklı düşüklerde olabilir.

Ancak düşük yaptığınızda mutlaka doktorunuzdan bunun nedenini araştırmasını isteyin ki diğer gebeliklerde bu hususlara dikkat ederek davranabilesiniz.

Ne Kadar Sürede İyileşirim?

Eğer normal bir düşük yaptıysanız iyileşmeniz bir iki hafta sürecektir. Normal düşükten kastımız içeride herhangi bir parça kalmamış, dikiş vs gibi işlemler yapılmamış anlamındadır. Eğer bu tür işlemler yapıldıysa iyileşme süreniz biraz daha uzayabilir.

Düşükte, fiziksel iyileşmeden çok ruhsal iyileşme süreci daha uzun ve sancılı geçer. Bunun için eşinizin, ailenizin desteğine ihtiyaç duyarsınız ve gerekirse bir uzmandan yardım almalısınız.

Düşükten Sonra Tekrar Ne Zaman Denemeliyiz?

Normal bir düşükten 4 ya da 6 hafta sonra adet görmeye başlarsınız yani yumurtlama döneminiz düzene girmiş olur. Yeniden hamile kalmayı denemek doktorunuz ve sizin alacağınız karara bağlı olmakla birlikte çoğu uzman hem fiziksel hem de ruhsal açıdan biraz beklemenin faydalı olacağını düşünüyorlar. Bu nedenle kendinizi gebe kalmaya hazır hissettiğinizde denemenizde bir sakınca bulunmamaktadır.

Hoşça Kalın, Sağlıkla Kalın…

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git