Hamileler Tatilde Havuza mı Girmeli Yoksa Denize mi?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tatil sezonu da açılmış durumda. Özellikle yurt genelinde havaların aşırı sıcak ilerlemesi insanları evden uzaklaştırmaya deniz ve havuzlu bölgelere sevk etmeye başlıyor. Ancak hamile olan kadınlar bu durumdan biraz tedirgin. Çünkü tatilde havuza ya da denize girmek bebeğin ve kendi sağlığı açısından ne gibi sıkıntılar oluşturur bunu merak ediyor ve açıkçası çoğu hamile bayan sırf bu tedirginlik yüzünden yaz tatilini deniz ve havuza girmeden geçirmek zorunda kalıyor.

Hamile iseniz ve tatilde denize mi gireyim havuza mı ya da her ikisi de bebeğim için zararlı mı, güneş ışığı beni olumsuz etkiler mı gibi tereddütleriniz varsa bu makalemiz tam sizin için hanımlar. Makalemizi okuduğunuzda eminim tatil planlarınızı yapmaya başlayacaksınız.

Yüzmek hamile bayanlara çok iyi gelen bir spordur.

Evet hanımlar hamilelik sürecinde eğer riskli bir gebelik, kanama gibi sıkıntılı bir durumunuz yoksa ve doktorunuz yüzmesinde bir sakınca görmüyorsa diğer sporlarda olduğu gibi yüzmekte hamilelik sürecinde size çok iyi gelecek, bu süreçte oluşan ve özellikle ilk üç dört ayda sıklıkla görülen mide bulantısı, sırt ve bel ağrısı gibi sıkıntılarınızı da hafifletecektir. Doğuma kadar yüzen bir anne adayının rahim kasları ve karın kasları daha esnek olacağı için normal doğum da oldukça kolay ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşecektir.

Peki hamile kadınlar nerede yüzmeliler?

Havuz yalnızca hamile bayanlar için için değil özellikle kadın ve çocuklar için pek sağlıklı değildir. Çünkü sizinle birlikte pek çok insan aynı andan havuza girmekte ve bu durumda da ne yazık ki çeşitli hastalık riski taşımaktadır. Mantar ve çeşitli enfeksiyon grubu hastalıkları bunların başında gelir. Hamile iseniz bu tür hastalıkları kapma riskiniz iki katına çıkar. Çünkü diğer dönemlere göre vücudunuz çok daha hassas bir dönemdedir.

Bu nedenle hamileler için genellikle tatilde denize girmeleri önerilir. İlla da havuz keyfi yapmak istiyorsanız havuzun temizliğinden emin olmalısınız.

*Kişilerin girmeden önce duş almış olmalarına,

*Bone kullanmalarına,

*Ayaklarını yıkadıklarına,

*Havuzun klor dengesine,

*Havuzda denetim yapılıp yapılmadığına dikkat etmelisiniz.

Gelişi güzel girdiğiniz bir havuz sizin ve bebeğinizin mikrop kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yukarıda saydığımız konuları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Peki ne sıklıkla yüzmeliler?

Yüzmeye çok yoğun bir tempoda başlamamak önemli. Isınma tüm spor dallarında olduğu gibi yüzme de de geçerli bir etken. Bu nedenle yüzmeye de ağır bir tempoda başlanılmalı ve hamile kişinin kendini en rahat hissettiği pozisyon seçilmelidir. Sırt üstü, yüz üstü yüzmek su içinde basit egzersizler yapmak bebek ve anneyi rahatlatır. Yalnız önemli olan saatlerce suda kalmamaktır. Bu sizin için yorucu olacak ve bebeğinizde olumsuz etkilenecektir. Kısa aralıklarla ve kendinizi yormadan yüzmeniz hamilelik sürecinde size iyi gelecektir.

Güneşten korunmayı unutmayın!

Deniz, havuz, kum ve güneş bunlar harika… Yalnız güneşte çok fazla kalmak özellikle hamile bayanlar için oldukça sakıncalı bir durum. Çünkü olası bir güneş çarpması sonucunda yalnızca siz değil bebeğinizde bu durumdan etkilenebilir. Bu tür olumsuz durumlara meydan vermemek için güneşe çıktığınız saatlere dikkat edin. Özellikle dörtten sonra denize girmeye çalışın. Çünkü o saatlerde güneş ışıkları pek zarar vermemekte. Ayrıca ister denize girin ya da güneşlenin, ister dışarı gezmeye çıkın mutlaka güneş koruyucu kullanın. Güneş koruyucunuz olmadan direk güneş ışınlarına maruz kalmanız cildinize son derece zarar verecektir.

Hoşça kalın, sağlıkla kalın…

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git