Liposuction (Yağ Aldırma) Nasıl Yapılır Eksileri Artıları Riskleri Nelerdir

Hemen hepimizin çok sık duyar olduğu, Amerika kıtasında en çok başvurulan estetik işlemlerinden olan liposuction hakkında toplumda pek çok kirli bilgi dolaşmaktadır. Estetik bir zayıflama yöntemi olarak bildiğimiz bu tedavi süreci gerçekte nedir, nasıl uygulanır, aşamaları nelerdir bu yazımda sizlere bu konular hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Liposuction Nedir?

Vücutta biriken yağ dokularının hatta bunlar diyet ve egzersiz yoluyla atılamayan yağ dokuları olduğu için inatçı yağların bir vakum yardımıyla küçük bir delikten çekilerek vücudunuzdan atılması işlemine liposuction denir.

Dünya üzerinde estetik alanda uzun yıllardır kullanılan yaygın bir tedavi yöntemidir.

Liposuction Nasıl Yapılır?

İlk olarak vücuttan atmak istenilen yağ dokusu belirlenir ve bu bölgeye bir sıvı verilir. Daha sonra prob adı verilen ince metal bir çubuk yağ dokusunun içine doğru yerleştirilir ve metal çubuk yardımıyla yağ dokularına ultrasonik dalgalar verilir. Bu dalgalar sayesinde yağ hücreleri bağlı oldukları liflerden ayrılarak serbest hale gelir ve daha önce vücuda enjekte edilen sıvıya karışarak dışarı çıkmaya uygun hale gelir. Serbest hale gelen yağ dokuları ise vakum yoluyla dışarı alınır.

İşlem Sırasında Ağrı Duyulur mu?

Elbette ki her estetik yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de en çok sorulan sorudur tedavi sürecinde ve sonrasında ağrı ya da sancı olup olmadığı. Ultrasonik liposuction yönteminde sadece alınması istenilen yağ dokusu üzerine yoğunlaşılıp o bölgeye çalışıldığı için diğer doku elemanlarına fazlaca zarar verilmez ve dolayısıyla tedavi sonrasında herhangi bir ağrı duyulmaz. Yine kişinin tenine bağlı olarak morluk ve şişlik de meydana gelmez ya da çok az gelir.

Ne Kadar Sürede İyil


eşilir?
Liposuction yönteminde iyileşme süreci yapılan bölgeyle yakından ilgilidir. Uygulanan bölgenin duurmuna göre hemen ertesi gün normal hayatınıza dönebileceğiniz gibi bir hafta kadar dinlenmeniz de gerekebilir. Ancak öyle çok uzun bir dinlenme süreci bulunmaz.
Kimlere Uygulanabilir?
Herhangi bir hastalığı bulunmayan, ameliyat için engel bir sağlık problemi olmayan kişilerde rahatlıkla uygulanabilir. Kol, karın, bacak, gıdık gibi yağ dokusu fazla bulunan alanlar üzerinde sıkça uygulanır.
Hoşça Kalın, Sağlıkla Kalın…

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git