Yağ enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu işlemi özetle anlatmak gerekirse, vücudunuzun bir bölgesinden alınan yağların, yine vücudunuzun başka bir bölgesine aktarılması işlemidir. Yağ enjeksiyonu için yağ alınacak bölge genelde karın bölgesi olarak belirlenir. Zira birçok kişide en yağlı bölge karın yani göbek bölgesidir.

Karından alınan yağ hücreleri, vücudun ihtiyacı olan bölgeye aktarılır ve o bölgede yaşamlarını sürdürmeye devam ederek bu bölgede bir nevi dolgu görevi görürler. Aktarılan bölgedeki yağ hücrelerinin operasyonun başarıya ulaşması ancak yağ hücrelerinin uzun süre yaşaması ile mümkündür. Zira yağ hücreleri aktarıldığı bölgede öldükleri takdirde bölge yeniden yağ enjeksiyonu ayrılmadan önceki çökük haline geri döner.

Yağ enjeksiyonu işlemi nasıl yapılır?

Yağ enjeksiyonu yapılırken kullanılan birden çok teknik ve kullanılan cihaz vardır. Kısa anlatımıyla yağlar liposuction enjektöleri ile bir bölgeden (muhtemelen bu bölge karın bölgesi olur) alınıyor ve aynı anda başka bir enjektöre aktarılıyor ve hemen ardından vücudun ihtiyacı olan çökük bölgeye enjekte ediliyor. Bu kadar basit bir işlem. Üstelik de hiçbir ameliyat izi, dikiş izi olmuyor ve lokal anestezi yöntemi ile yapılıyor.

Yağ enjeksiyonunda istenilen başarıyı elde etmenin koşulları neler?

Yağ enjeksiyonu ile yağ aldırarak umduğunuz sonuca ulaşmanız tamamen uygulamayı yapan uzman, kullanılan cihazlar ve uygulamanın tekniğine bağlı. En önemli ayrıntı liposuction ile karın bölgesinden alınan yağ hücrelerinin hava ile temasını engelleyecek kanüller yardımıyla korunuyor olması.

Yağ enjesiyonu ile alınan yağlar en çok hangi bölgelere aktarılıyor?

Genelde çoğu kadın yanaklarının çökük elmacık kemiklerinin aşırı çıkık olmasıyla yüzündeki görüntüden şikâyet ederler. Bu tip başvurularda en çok uygulanılan bölge tabii ki yüz bölgesi. Bunun yanında dudakları çok ince olan kadınlar, daha dolgun dudaklara sahip olmak için yağ enjeksiyonu ile karınlarında yağ aldırıp dudaklarına enjekte ettirirler.

Ayrıca dudak kenarlarında, ağzın iki yanında derin çizgiler ve kırışıklıklar olabilir. Bu durumdan şikâyetçi olan insanlar bu bölgelere yağ enjekte ettirmek isterler. Estetik kaygılar dışında maalesef ağrı trafik kazaları geçirenler veya herhangi bir darbe alıp da özellikle alın kısmında içine göçüklük olanlar yağ enjeksiyonu ile bu boş olanı doldurtabiliyorlar ve ortaya son derece başarılı ir sonuç çıkabiliyor.

Yağ enjeksiyonu ne kadar sürüyor ve hangi tür anestezi uygulanıyor?

Aslında yağ enjesiyonu işlemi 20 dakikada bitebilen bir işlem ancak bazı durumlarda alınacak yağ oranı fazla ise ve doğal olarak da aktarılacak yağ oranı da fazla olur böyle durumlar 1 saate kadar uzayabiliyor süre.

Yağ enjeksiyonu sonrasında neler yaşanır?

Yağ enjeksiyonu uygulamasından sonra az da olsa ödeme sorunu yaşarsınız. Özelikle dudaklara yapılan yağ enjeksiyonlarında ilk birkaç gün abartılı derecede büyük dudaklar olacaktır ancak bu geçici bir durumdur. Birkaç gün sonra derece doğal ve dolgun dudaklarınıza kavuşursunuz. Yağ enjekte edilen bölgeye mümkünse bir süre masaj yapmayın zira yağları ilk günlerde eritebilme riskiniz çok yüksektir.

Yağ enjeksiyonundan kısa notlar:
• yağ enjeksiyon işlemini lokal anestezi ile yaptırırsınız.
• Yağ enjeksiyon işlemi ortalama 20 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir.
• Yağ enjeksiyonu yaptırdığınız aynı gün evinize dönebilirsiniz.
• Hafif ağrılarınız olabilir ancak ağrı kesiciler bu durumdan sizi kurtaracaktır.
• Hafif ödem görülebilir ancak 3 gün sonra bu sorunda ortadan kalmış olur.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git