Bronzlaşmak İsteyenlerin Dikkatine

Yaz aylarına girdik ve tatil sezonu açıldı. Herkes güneşlenmek ve bronz bir tene sahip olmak istiyor. Yaz aylarında nedense kimse beyaz tenli olarak kalmak istemez. Özellikle de kadınların hayalinde hep çikolata görünümlü bir ten ile yaza merhaba demek vardır.

Güneşin vücudumuza olan faydası elbette çok fazladır ancak çok fazla güneşe maruz kalmak bize faydanın yanında bazı tehlikelerde getirebilir. Bu tehlikelere maruz kalmamak ve tatilde hoş vakit geçirmek için güneşte kaldığımız saatlere oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.

Tatile gidecek olanlar bu önerilerimi mutlaka dikkate alın;

Güneşlenmenizi 20 dakikadan uzun tutmayın.

Demir vitamini almamız için vücudumuzun 15-20 dakika kadar güneş alması yeterli olacaktır. Bu sürenin dışında çok fazla güneş ışığına maruz kalmamız özellikle de güneş ışınlarının çok dik geldiği öğlen 11.00-15.00 saatleri arasında güneşte olmamız cildimizde bazı hasarlar meydana getirir ve bu hasarlar tedavi edilemez düzeye geldiğinde cilt kanserine enden olur.

Bronzlaşırken dikkat!

Bronzlaşmanın bir savunma mekanizması olduğunu biliyor muydunuz? Evet bronzlaşmak sağlıklı bir cildin güneş nedeniyle renk değiştirmesi değildir tam aksine cildin kendini güneş ışınlarından korumak için geliştirdiği bir savunma mekanizmasbronz2ıdır. 

Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak cilt yanıklarına, lekelenmelere, çillenme gibi cilt sorunlarına neden oluyor. Ayrıca hassas ciltlere sahip olan kişilerde alerjik reaksiyonlara, deri kanserlerine bile sebep olabiliyor. Bu nedenle bronzlaşırken güneşten aldığınız miktara dikkat edin.

Beyaz tenliyseniz

Beyaz tenliler için güneşte kalmak daha tehlikelidir. Çünkü açık tenli kişiler esmerlere oranla güneş ışınlarından daha çabuk etkilenirler ve açık tenlilerin ciltleri biraz daha hassas olur bu nedenle güneşe çıkmadan önce 50 veya 50+ olan yüksek korumalı güneş koruyuculardan kullanmayı unutmayın.

Güneş yağı seçimine dikkat.

Bronzlaşmayı kolaylaştıracağını düşündüğünüz kakao, havuç gibi yağları kullanmanız durumunda cildiniz güneşin zararlı ışınlarından daha çok etkilenecektir. Bu tür yağlar cildinizin lekelenmesine yol açacağından kullanılması pek önerilmez.

Güneş koruyucunuzu unutmayın.

Güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucunuzu mutlaka kullanın. Yalnız kullanacağınız güneş koruyucuyu mutlaka doktorunuzun tavsiyesi ile alın. Çünkü güneş koruyucular da yanlış kullanıldığında tehlikeli olabiliyorlar. Plajda şemsiyenin altında otururken dahi koruyucu kullanın çünkü kumsal ve denizden gelen güneş sizi yine etkileyecektir.

Bu küçük önerileri dikkate alarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Dikkat edeceğiniz en önemli nokta güneşte kalma sürenizi ayarlamak olacaktır. Huzurlu ve sağlıklı bir tatili bronz bir ten için güneşe çıktığınız saatlere dikkat edin.

Hoşça kalın, Sağlıkla kalın…

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git