Bir Kere Satın Alıp Sonsuza Kadar Yiyeceğiniz 10 Sebze

Günlük diyetlerde kullanılan sebzeler, çok sayıda sağlık yararları sunmaktadır, ancak dezavantajları, hızlı bir şekilde tükenmesidir. Bununla birlikte, buna bir çözüm var ve basit ve ucuz!

Kendi sebzelerinizi evde yetiştirmeye başlayın! Üstelik çok basit yöntemlerle…

Aşağıdaki 10 sebzenin yetiştirilmesi son derece kolaydır ve bunları yeniden büyütmek ve sınırsız kaynaklara sahip olacaksınız.

Kuşkonmaz :

Bu ilkbahar sebzesi, eğer uygun şekilde muhafaza edilirse, devamlı olarak bu sebzeyi yetiştirebilirler. Tohumların olgunlaşması için birkaç yıl gerekiyor, bu nedenle kök kullanmayı seçerseniz daha hızlı etkiler elde edebilirsiniz.

Sarımsak :

Sarımsağı yeniden kazanmak için bir küçük kaba sarımsak yerleştirin. Terkrardan çıkan sarımsağın aroması daha hafif olduğu için bunları salata, makarna ve çeşitli yemeklere ekleyebilirsiniz.

Filizlenince, bir bardak su koyun ve camı pencerelerde veya dışarıda tutun. 3 cm’ye ulaştığında toprağın içine girmeye hazır demektir.

Daha büyük bir saksıya gübreli toprak koyun ve birkaç gün sonra ilk yapraklar görünecektir. Yapraklar kahverengi olduğunda sarımsağı kullanmaya başlayın.

Havuçlar :

Havucunuzu yenilemek için havucun üst kısımlarını kullanın. Onları biraz su ile bir kaba koyun ve kabı bir pencere pervazında veya iyi aydınlatılmış bir odada saklayın. Onların tadı biraz acı verici olabilir, ancak bunları sirke ile tatlandırıp sarımsak ile karıştırıp salatalara ekleyebilirsiniz.

Çin Lahanası :

Çin lahanasının kök uçlarını biraz su dolu kaba koyun, iyi aydınlatılmış bir odada büyümeye bırakın ve onları birkaç hafta bekletin. Daha sonra, sebzeyi toprağı olan bir kaba aktarın.

Marul :

Bir marul başının altından yeni marulunuzu geliştirebilirsiniz. Yarım 1,5 cm yüksekliğindeki suya tahta koyun ve ilk yeni kök ve yaprakları fark ettiğinizde, bahçeye veya toprağı olan bir tencereye yeniden ekin yapın. Yaprakları iki katına kadar büyüyebilir.

Aynı yöntem lahanaları yenilemek için kullanılabilir.

Taze soğan :

Bir bardak suya köküne yapışan sardunyaları bir 3 cm kadar koyun ve camı iyi aydınlatılmış bir odada saklayın. Yeni taraklar belirecek ve 10-12  cm uzunluğuna geldiğinde toprağa ekebilirsiniz.

Kereviz :

Yeni sebzeleri yeniden kazanmak için kereviz köklerini kullanın. Dip kısımlarını kesin ve güneşin altında sığ bir kapta veya tabağa koyun ve tabanın ortasında, yaprakları kısa zamanda fark edeceksiniz. 3 gün sonra onları toprağa koyun.

Kişniş :

Kişnişin saplarını bir bardak suya koyun ve yenileri kısa süre içinde büyümeye başlar. Daha uzun olduklarında, onları toprakla bir saksıya aktarın ve saksıyı geniş bir ışık alan bir odada tutun. Yeni bitkiler için birkaç ay bekleyin.

Fesleğen :

Fesleğenleri bir bardak suya koyun. Cam doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmalı ve kökler 2 santim uzunluğa ulaştığında saksılara dikilmelidir. Bardağı düzenli olarak sallayarak sümüksü bir sıvının da önüne geçmiş olursunuz.

Enginar :

Enginarlar yalnızca mor çiçekleri açığa çıkardıklarında hasat edilmelidir. Bu bitkiyi yetiştirmek için nemli, iyi gübrelenmiş bir toprak ve güneşli ortam oluşturmalısınız.

Her ay yüksek azotlu bir gübre ile toprağı gübrelemelisiniz. Baharda hasat edilebilirler, fakat sonbaharda da ikincil kez hasat edilebilirler. Tomurcuk açılmadığında çiçek tomurcuklarını hasat etmelisiniz, ancak sap tamamen uzamalıdır. Sebzelerinizi evde yetiştirmeye karar verirseniz, bedeniniz, aileniz ve cüzdanınız sonsuza dek minnettar olacak!

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git