Çin’de Kadınlar Neden Meme Kanserine Yakalanmıyor? Üstelik Çin’de!

Bu makale, tanınmış bir profesör ve jeokimya uzmanı olan Jane Plant’in hikayesini anlatacak ama her şeyden önce, özel bir anne ve bir eş. 1987’de bu inanılmaz kadına 42 yaşındayken kanser teşhisi kondu.

İlk teşhis, hayatının ve mesleğin sona ermesi idi. Yine de, bu onun vazgeçmesine engel olamadı ve ölümcül hastalığın etkilerine boyun eğmedi. Aksine, kanseri 4 kez tekrarlamasına rağmen savaşmaya karar verdi.

Daha somut olmak için, Jane devrimci bir diyet rejimini uygulamaya başladı, yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirdi ve sonunda hayatını kurtardı. Bu rejimin inanılmaz olumlu etkileri nedeniyle, Jane günümüzde kadınları ilkeleri konusunda bilgilendirmek ve farkındalıklarını arttırmak için mücadele etmektedir.

Jane kanser teşhisini konulduğunda, kocası, popüler ve deneyimli bir bilim insanıydı ve Çin’de çalışıyordu, bu yüzden meme kanseri oranlarının Çin’de bu kadar düşürülmesinin sebebini araştırmaya başladı. Bulguları aslında karısına önerdiği kanser mücadele yöntemini oluşturdu.

Bu yöntem muhteşem efektler sağlamıştır, bu nedenle artık kamuya açıktır. Birçoğu tarafından tartışmalı olduğu düşünülse de, her kadının hayatını kurtarmak için kendi tedavisini ve yöntemini seçme hakkı vardır.

İşte hikayesinin bir parçası:

Çin’den arkadaşlarım ve meslektaşlarım, inanılmaz bitkisel hapların yanı sıra mektuplar, kartlar gönderdiler, ve eşim onları bana getirdi.

Bu süppozituvarlar göğüs kanserimi tedavi etmeye yönelikti ve biz aslında onlarla ilgili çok güldük ve hatta Çinli kadınları meme kanserinden korumak gerçekten mucize sayılması gerektiğini söyledim.

Acaba neden Çinli kadınlar meme kanseri olmuyorlardı?

Bu beni meseleyi yakından incelememi sağladı. Bilimsel geçmişimizi harmanladık ve mantıklı bir açıklama bulmaya çalıştık. Diyetteki yağların yüzdesine yol açan bilimsel verileri araştırmaya başladık. Araştırma şu sonuca varıyor:

1980’lerde, yağ,%36 kalori içeren Batılı diyetin aksine, ortalama Çin diyetinde yalnızca% l4 kalori oluşturuyordu. Yine de, bu kanseri geliştirmeden önce, lif bakımından zengin düşük yağlı bir diyet yedim.

Dahası, bir bilim adamı olarak, yetişkinlerde olduğu gerçeğinin farkındayım. Yağ alımı meme kanseri riskini arttırmaz.

Birdenbire, Peter ve ben beraber çalışırken, bir gün, kimimiz parlak bir fikrin kime ait olduğundan hala emin değilim: “Çinliler süt ürünleri yemiyor!” dedik.

Bu, aynı anda büyük bir heyecan ve mutlulukla karıştırılan şok yaşadık. Sadece büyük bir şeye çok yakın olduğumuzu hissettik ve her şeyin nihayetinde netleştiğini hissettik. 

Sütün sadece bebekler için olduğuna inanan yakın Çinli arkadaşlarımı, meslektaşlarımı, peynir dersi teklifimi her zaman kibarca reddetmeye başlamıştım ve sütümü kabullenemeyen çok sayıda insan düşünmeye başladım.

Çin’den, sütlerini veya inek ürünlerini bebeklerini beslemek için kullanan birini tanımıyordum.Yani, Çin halkı süt ve sütle olan meşguliyetimizi garip buluyor.

Yine de, sütlerin çoğu alerjinin en temel nedeni olduğunu gördüm ve dünya nüfusunun% 70’inden fazlası süt şekeri olan laktozu sindiremedi. Bu, beslenme uzmanlarını, yetişkinlerde normal olduğuna inanmaya ikna etti.

Göğüs kanseri teşhisi konmadan önce bir sürü süt ürünleri, yoğurt,

Yağsız süt ve az yağlı peynir vardı ve aslında benim ana protein kaynağımdı. Ben de ucuz ama yağsız kıyılmış sığır eti tükettim, ki bu büyük olasılıkla hayvancılık inancına sahipti.

Beşinci kanser vakası için aldığım kemoterapi sırasında, sindirime yardımcı olmak ve bağırsaktaki ‘iyi’ bakterilerin gelişimini desteklemek için organik vücut yoğurtlarını tüketiyorum.

Yine de, 1989 yılında yoğurdun yumurtalık kanseri ile ilgisi olduğunu buldum. Harvard Üniversitesi’nden Dr. Daniel Cramer, yüzlerce yumurtalık kanseri hastasını inceledi ve diyetlerini kaydetti. 

Bu süt, yoğurt, tereyağı, süt ve süt içeren ürünler dahil olmak üzere süt ürünlerinden tamamen vazgeçti. Aniden, kek, bisküvi, ticari çorba, soya, zeytin ve ayçiçek yağı margarini gibi günlük kullandığımız sayısız ürünün bazı biçimlerde süt ürünlerini içerdiğini keşfettim.

Aynı zamanda, kariperlerle beşinci kanserli toplamını inceleyerek sonuçları çizdim. Doktorlarım beni teşvik etmeye çalıştı ancak gerçeği anlayacak kadar tecrübeliydim.

İlk kemoterapi etkisini göstermediğinde ve kütlesi aynı büyüklükte kaldığı için süt ürünlerimi diyetimden kaldırdım. Bu, gün içinde birkaç kez küçüldü!

2 hafta sonra, ikinci kemoterapi bitti, ben süt tüketmedim ve

Boynumdaki topak kaşıntıya başladı, daha sonra yumuşadı ve küçüldü. Bundan başka, boyutun azalmasına rağmen, tümörün boyuttaki azalmasının, grafiğin alt kısmına doğru düz bir çizgide çizildiğini, bunun bastırılmadığı (veya hafifletilmediği anlamına geleceği) anlamına geldiğini buldum.

Süt olmadan altı hafta, günde bir saat boyunca meditasyon yapmaya başladım ve mavi renkten sonra kütlenin küçüldüğünü hissettim. Onu tespit edemedim ve içinde deneyimlendim ve aslında kendi başıma kendi kanserlerim keşfettim. Kocamdan bana yardım etmesini istedim, ama o da bulamadı.

Önümüzdeki Perşembe, Londra’daki Charing Cross Hastanesi’ndeki kanser uzmanımla görüşmeye gittim. Boynumu iyice gözden geçirdi, özellikle toprağın daha önce bulunduğu bölgede şimdi bulamadığını açıkladı.

Uzman bu keşiften şaşkına döndü, ancak tedavimi açıkladığımda oldukça şüpheciydi. Ancak, günümüzde, derslerinde kanser mortalitelerinin haritalarını kullandığını ve hatta kanser hastalarına sütten kaçınmasını önerdiğini duymuştum.

Akciğer kanseri ve sigara arasındaki bağlantıyı anladığım gibi, mevcut bakış açısıyla, meme kanseri ile süt ürünleri arasındaki ilişkiyi anlıyorum.

İkisi arasındaki bağlantının keşfedilmesinin göğüs kanserimi iyileştirmemize ve hormonal sistemimin dengesinin yanı sıra göğüslerimin sağlığını korumamda yardımcı olduğuna kesinlikle inanıyorum.

Süt gibi doğal bir maddenin aslında bu sağlık sorunlarına yol açtığına inanmak zor olabilir, ancak bunun yaşayan bir kanıtı olduğumu unutmayın.

Profesör Jane Planı, Kişisel Yaşamından Alınmıştır

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git