Her Evde Bulunan 2 Malzeme ile 2 Dakikada Bembeyaz Dişlere Kavuşun

Sarı dişler ikili ve çoklu  ilişkilerde rahatsızlık ve utanç vericidir. Estetik ve gülümsemenizi sarı dişler negatif anlamda etkiler.  Hatta pis bir algı oluşturur.  Gülümsemenin başkalarıyla iletişim kurarken akla ilk gelen şeylerden biri olması tesadüf değildir ve bu durumda sarı dişler kesinlikle iyi bir şey değildir.

Beyaz ve sağlıklı dişlerin kişinin görünümünü değiştirdiğini, düzen ve temizlik algısı oluşturduğu bilinmektedir. Sarı, lekeli ve opak dişleri açığa çıkaran bir gülümseme, yüzün uyumunu bozar ve kişinin kendisi ile ilgilenmediğine delili teşkil eder.  Ancak her zaman hijyen ile ilgili olmaya bilir. Bir sağlık sorununa da işaret ediyor olabilir.

Diş minesini normalde beyazdır, ancak bazı yiyecekler veya kötü alışkanlıklar ile rengi değiştirebilir. Kahve, sigara dumanı ve renkli içecekler dişlerin üzerinde koyu lekelere neden olabilir ya da sarıya dönüşebilir. Diş beyazlatma için doğal ilaçlar gerçekten işe yarıyor mu? Birlikte görelim.

Dişin Rengi

Vücutta en sert ve mineralize ve yarı saydam beyaz meddedir. Ağız ortamına maruz kalan dişin alanını kaplar, onu kanserojen bakterilerin aşınması ve asit saldırısından korur. Yüksek oranda mineralize edilmiş mine,% 4-5 su ve organik bileşenlerden (proteinler) oluşurken, kalan% 95-96 inorganik maddelerdir (kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, sezyum ve diğerleri). Emaye kronu bir kukuleta gibi sarar, çiğneme yüzeyinde (cusp) maksimum kalınlığa ulaşır ve yakanın yanında inceltilerek, sert bir tabaka ile kaplanır.

Sertliğine rağmen, içindeki hücrelere ya da kan damarlarına sahip olmayan mine (avasküler doku) – oldukça kırılgan görünmektedir. Böyle bir kırılganlık, dentin olarak adlandırılan alttaki gözenekli doku eksik olduğunda ortaya çıkar. Emaye, çeşitli taç bölgelerinde farklı oranlarda da olsa, asitlere karşı oldukça duyarlıdır, bu nedenle çürüklerden sorumlu ağız çürüklerinden etkilenebilir.

Adamantin maddesi olarak da bilinen mine, özel olarak mineralize edilmiş bir interplasmatik madde ile bir arada tutulan ince polihedrik prizmalardan oluşur. Bu prizmalar emayenin temel birimini temsil eder: bir çubuk şeklinde, daha sonra gerilir ve birbirine paralel düzenlenir, yaklaşık 3-10 mikrometre çapındadır ve derin yüzeyden (amelo-dentinal bağlantı) emaye dış yüzeyi. Derinliklerde dentin dikine diktir, sonra orta bölgede dalgalı hale gelir ve sonunda dişin yüzeyine diktir.

Beyazın fildişi, bazen mavi tonları ile değişen dişin yarı saydam tonları, altındaki dentin rengini ortaya çıkarır. Sadece üst kesici dişlerin alt kenarlarında – ki bu hemen hemen hiç bulunmaz – bazen emaye beyazın rengini, bazen de mavi tonları ile takdir edebilirsiniz. Dişin diğer bölgelerinde, dişin rengi, genetik bileşenden etkilenen, genellikle sarımsı olma eğiliminde olan altta yatan dentin gölgesi tarafından belirlenir.

Kahve, kırmızı şarap, çay, çiğneme tütünü, sigara, ceviz ve daha fazlası gibi gıdalarda pigmentleri emebileceği de unutulmamalıdır. Dişlerdeki kromatik değişiklikler ayrıca hastalıklardan (florozis) veya özellikle neonatal yaşam boyunca anne tarafından alındığında yüksek doz tetrasiklin gibi belirli ilaçların alınmasıyla meydana gelebilir.

Emaye erozyonu çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir: bulimia (psikolojik bir rahatsızlık, çok yemek yiyerek kusmak), gastroözofageal reflü (yemek borusu boyunca artan asidik sular ), bruksizm, asidik alım (alkolsüz içecekler, turunçgiller) C vitamini tabletleri veya tatlı (şekerli meyve, bal, reçel, meyve suları, genel olarak şeker ve şekerler, şekerli içecekler, rafine edilmiş tahıllar), düşük veya aşırı ağız hijyeni (özellikle aşındırıcı diş macunları ile).

Peki tüm bunlardan en az biri başınıza geldi ise ne yapacaksınız? Hemen doktorununuza başvurarak , florür mine minerali yeniden mineralize etmek ve erozyonu önlemek için verilen önerilere kulak vermelisiniz.. Bununla birlikte, aşırıya kaçmamak önemlidir: fluorid fazlalığı, zararlı da olabilir.

Dişlerimi kaybettim, neden?

Diş sararması, her zaman kolayca tanımlanamayan çok sayıda ve farklı sebebi barındırabilir.  Örneğin, ağız hijyenine önem veren titiz bir insan bile, dişlerinde beklenmedik ve anlamsız sarı lekelere sahip olabilir.

Yiyecek – İçecek Alışkınlarınız 

Dişlerin renk değişimi, günlük alışkanlıklarınızın sonucu olabilir. Yiyecek, içecek ve tütün, bu alışkanlıkların örnekleridir.

Aşağıdakilerin büyük miktarlarda tüketilmesinin  renk bozulmasına katkıda bulunabileceğinden emin olabiliriz:

  • Kahve
  • Çay
  • kırmızı şarap
  • Meyveler
  • Soya
  • Coca Cola

Sigara, içki, kahve, asitik içecekler tümü dişlere zararlıdır.  Bağımlıysanız kullanımın sonrasında her defasında dişlerinizi fırçalamalısınız.

Evde 1 Dakikada Diş Beyazlatmak
Malzemeler:

  • 1 tane limon
  • Kabartma tozu

Tarifi:

Bir kabın içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Üzerine de 1 yemek kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Bu 2 malzemeyi iyice karıştırın ve hazır hale getirin.

Nasıl Uygulanır?

Hazırladığınız bu karışımı peçete yardımıyla dişlerinize uygulayın. İki dakika kadar bekletin. Ağzınızı iyice durulayın.

İşte bu kadar kolay!

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git