2011 Kış Modası

Yaz bitti, sonbaharı yaşıyoruz ve kışa da adım adım yaklaştık. Tüm bayanların merak ettiği şey 2011 kış modası. 2011 kış modasıyla ilgili tüm detaylar ortaya çıkmaya başladı.Birçok marka vitrinlerini kış koleksiyonuyla süsledi bile.Bu vitrinler 2011 kışına modasına dair ipuçları veriyor.

İşte sizlere 2011 Moda Trendleri:
1.Pançolar ve Pelerinler:
Onaltıncı yüzyıldan günümüze kadar gelen pelerin bu kış sezonunda modern bir seçenek olarak çıkıyor karşımıza.Kürk, triko, ekose, kaşe ve deri kumaşlardan oluşacak pelerinler kısa, uzun yada yarasa kol olarak ister gece ister gündüz kullanıma uygun olarak vitrinlerde yerini alacak.
Pançolarda yine modern tarzıyla sezonun en göze çarpan giysilerinden olacak. Rahat bir seçim olan pançolar hem gündelik yaşamda, hem iş hayatında, hemde davetlerde gece kıyafetleriyle bir bütün olarak yerini alabilecek.Gündelik yaşamda kullanılan pançalarda daha çok örgü tercih edilecek, klasik pançolarda daha çok kaşmir veya yünlü kumaş tercih edilecek.United Bamboo,Temperley London,Altazurra Phillip Lim, Alexander Wang, Rag & Bone, Vena Cava gibi birçok kreasyonda panço ve pelerin modelleri gözler önüne çıkıyor.
2.Bol Pantolonlar ve Taytlar:
Dar jean ve pantolanlar bu sene bol pantolonlara bırakıyor. Jeanlerde İspanyol paçalar öne çıkıyor. Çok salaş ve rahat olan bu modeller hızlı bir yenilik gibi görünebilir.Yaz boyunca tercih edilen taytlar ise hala çok gözde. 2008’den bu yana kullanılan taytlar bu kışda yerini koruyor. Tercih edilecek zaman ve mekana göre farklı kumaş ve seçenekleriyle tüm moda takipçilerinin gözdesi. Desenlerde de grafiti desenler ön plana çıkmaktadır.
3.Kısa Örgü Kazaklar
Kışın ısınmak için vazgeçilmezidir kazaklar. Bu yıl geçen yılki uzun hırkaların yerini kalın, salaş kazaklar alacak. Geniş kesim kazaklar vitrinlerde yerini alacak.Rag & Bone, Diesel Black Gold gibi kreasyonlarda ise örgü ve kısa kazaklar ön planda.


4.Boğazlı Yakalar:
Boğazlı yakalar 2011 kışında elbise, kazak ve kabanlarda oldukça dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkmakta. Boğazlı yakaların kullanılması atkı takma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.Özellikle elbiselerde bu sene boğazlı yakalar çok moda olacak.
5.Pileli Kısa Etekler:
Bu senede yine klasik etekler, balon etekler ve ekoseli etekler moda.Farklı kumaş seçenekleriyle büzgülü etek modelleri vitrinlerde yerini alacak.Alexander Wang, DKNY, Derek Lam, Proenza’nın bu kış etekte doku olarak deriyi tercih ettikleri görülüyor.Alexander Wang, DKNY, Derek Lam, Proenza’nın eteklerde bu sezon özellikle deriyi tercih etmişler.
6.Büyük Baskılar ve Vintage:
Tek parça kıyafetlerde özellikle büyük baskılar tercih ediliyor.Tuvali andıran tek parça giysiler bu yılın gözdelerinden. Vintage yani yeniden gözden geçirilmiş eski giysi bu kışta yerini koruyor.
7.Geniş Vatkalar:
1980’lerin modası vatkalar 2011’de tekrar karşımıza çıkıyor.Seksenlerde sadece ceketlerde kullanılan vatkalar, 2011 kışında ceketlerin dışında elbise, gömlek ve tişörtlerde de tercih edilmekte.Özellikle dar omuzlu bayanlar için vatka hoş bir detay olarak karşımıza çıkıyor.
8.Bordo ve Kamel:
Bu yıl modacılar 2010’nun gri tonundan kurtulmak için daha çok bordo ve kamel renklerini tercih etmişler.2010 yılının gri tablosunun yerine tamamen zıt renkleri kullanmışlar.
9.Kadife:
2011’in trendi kadife kumaşlar.Elbiselerde, ceketlerde, pantolanlarda ve etekte sık sık karşılaşacağız kadifeyle.Yani 2011 kışında bol pantolonlar, taytlar, pançolar, pelerinler, örgü kazaklar, boğazlı yakalar, pileli etekler, geniş vatkalar,büyük baskılar, kadife kumaşlar, bordo ve kamel renkleri moda olacak ve mutlaka gardroplarımızda yer alacak.
Günümüzün modasında göze çarpan en önemli özellik modanın takipçilerine farklı ve alışılmayanları kabul ettirmektense, herkesin tercih edebileceği tarzda ürünler tasarlandığını görmekteyiz.
Günümüz modasında imaj ve tema göze çarpmakta.Herkes kendisine en yakın yani zevkine hitap eden temaları tercih ediyor.Her insanın beğenisi, tercihleri çok farklı.Bu nedenle modacılarda bunu göz önünde bulundurarak ürünlerini tasarlıyor.
2011 kış sezonunda sizde kendi tarzınızı yaratın…

8 Ekim 2010 tarihinde eklendi, 1.963 kez görüntülendi.
2011 Kış Modası Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. fadime teke dedi ki:

    hepsi birbirinden şık ellerinize ve emeklerinize sağlık tek kelimeyle HARİKAAAAAAAAA.

Sayfa başına git