Şok Eden Keşif: Elektronik Sigara Ağızdaki Hücrelerin % 85’ini Öldürüyor!

Kimisi sağlığa olan zararından, kimisi de bütçeyi zorlamasından dolayı sigarayı bırakmanın yollarını arar. Son yıllarda türeyen ve sağlığa zararlı olmadığına dair yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi.

Sigarayı onunla eş değer bir şeyle bırakmaya çalıştığınız gerçeği, yapılan son araştırmalarla kanıtlandı. Kulağa ilginç ve şaşırtıcı geliyor değil mi?

Elektronik sigara dumanının ağızda cilt hücrelerinin dış tabakasını yok eden nanopartiküller ve toksik bileşikler içerdiğini gösterdi.

Yapılan çeşitle deneylerde dişlerden ve dişlerin arka kısmından hücre kültürleri alınarak yapıldı. Alınan parçalar 24 saat boyunca elektronik sigara dumanına maruz bırakıldı. Araştırmacılar, dumanın karbon nanopartiküllerden, silisden ve metalden oluştuğunu keşfettiler.

Araştırmacılar, dumanın ağız boşluğu içindeki hücre kültürleri üzerindeki etkilerini değerlendirdiklerinde, glutatyon seviyelerini düşürdüklerini keşfettiler. 

Glutatyon önemli bir antioksidandır ve hücreleri hasar görmesini önler. Elektronik sigaralardan gelen duman, hücrelerin yaklaşık% 85’ini yok etti.

Elektronik sigaralar, nanoparçacıklardan oluşan ve insanların ağız boşluğuna toksikolojik sonuçlar verebilecek kimyasal maddeler içeren aerosoller oluştururlar.

Elektronik sigara popülerliği fırtına gibi dünyayı ele geçirdiğinden, oral epitel hücrelerinde ne kadar tehlikeli olduklarını değerlendirmek gerekiyor.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git