Bebeğiniz Egzamaya mı Yakalandı?

Bebeğiniz Egzamaya Mı Yakalandı? Egzama Nedir? Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır? Hangi Durumlarda Doktorunuza Başvurmanız Gerekir? Egzamanın Belirtileri Nelerdir? Gibi onlarca sorunun cevabını Bebeğiniz Egzamaya mı Yakalandı?  yazımızda bulabileceksiniz.

Egzama Nedir?

Egzama deri de kızarıklık, kaşıntı ve soyulmaya neden olan alerjik bir duyumdur. Vücudun her yerine yayılabilmesine karşın en çok yüz bölgesinde ve dirsek içi, diz arkası gibi deri kıvrımlarında ortaya çıkar. Genellikle çocuğun üç aylık ile iki yaş arasında olduğu dönemde ortaya çıkar, çocuk büyüdükçe gelişir. Egzamalı çocukların yaklaşık yarısı altı yaşına geldiklerinde hastalık iyileşmiş olur. Kalan yarısı ise hastalığı ergenliğe ulaşana dek çekebilirler. Ailenizde saman nezlesi, egzama ve astım gibi alerjik hastalığı olanlar varsa çocuğunuzda egzama görülme olasılığı yüksektir.

Egzamanın Belirtileri Nelerdir?

Genellikle yüzde ve deri kıvrımlarında kaşıntılı, kızarık, soyulan, kuru bölgeler ve bu bölgelerden duru bir sıvının sızması.

egzema

Egzamaya Karşı Evde Yapacağınız Tedavi Yöntemi Nedir?

– Çocuğunuzu yıkarken egzamalı yerleri sabun yerine bebek yağı ile yıkayın. Daha sonra yağı bol su ile durulayıp akıtın.

–  Banyodan sonra kurumasını önlemek için deriye nemlendirici krem sürün. Eczanelerde bebekler için özel nemlendirici satın alabilirsiniz.

– Çocuğunuzu giydirirken pamuklu giysileri tercih edin. Soğuk havalar da kalın giysilerin altına pamuklu iç çamaşırları giydirin.

– Egzamalı yerleri kaşımasını önlemek için geceleri çocuğunuza torba eldiven giydirin ve tırnaklarının çok uzamamasına dikkat edin.

– Alerjinin nedenini bulmaya çalışın. En çok görülen nedenler arasında yiyecekler, hayvan tüyleri, yünlü giysiler ve deterjanlar bulunur. Üzüntü egzamayı azdırır; çocuğu kaygılandıran bir şey olup olmadığını araştırın.

– Çocuğunuz ağır bir egzama geçiriyor ise su çiçeği çıkaran ya da uçukları olanlardan uzak tutun.

Hangi Durumlar da Doktorunuza Başvurmanız Gerekecektir?

Egzama çok yaygın ve kaşıntılı ise, egzamalı yerlerde akıntı oluyorsa; en kısa zamanda doktorunuza danışın. Egzamadan kuşkulanmanız durumlarında da doktorunuza başvurun.

Peki Egzamaya Karşı Doktorunuzun Tedavi Yöntemi Ne Olacaktır?

Doktor bir krem verir, kaşınan bölgeler enfeksiyon kapmışsa antibiyotik de yazabilir. Çocuğunuz da belirli bir yiyeceğe karşı alerji varsa bu besine yer vermeyen dengeli bir beslenme düzeni için doktorunuza danışın.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git