Eğer Siz de Bir Anne Adayıysanız Bunları Okuyun

Artık Anne aday adaylığından, anne adaylığına yükseldiniz; gebeliğiniz kesinleşti. Bu dönemde hem ruhunuzu hem de bedeninizi bekleyen değişiklikler ve zor anlar yaklaşık 266 gün sonra kendini tamamen unutturacak ve buna değdiğine tüm kalbinizle inanacaksınız.

Gebe kalındığının öğrenildiği andan itibaren tüm kadınları bir sabırsızlık kaplar ve heyecanla meleklerini ne zaman kucaklarına alacaklarını sabırsızlıkla hesaplamaya çalışırlar. Sizi biraz bilgilendirmek ve biraz da merakınızı gidermek için sizinle doğum zamanınızı hesaplayalım ve bu süreçte nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sohbet edelim istedim.

Doğum Zamanının Hesaplanması…

Gebelik, yani bir anne adayının hamilelik dönemi, o muhteşem ve unutulmaz dönem ortalama döllenmeden doğuma yaklaşık 266 gün sürer. Döllenme için en uygun zaman yumurtlamadan yaklaşık 14 gün sonradır. 28 günlük bir adet döneminde yumurtlama genellikle 14. günde gerçekleştiğinden yaklaşık doğum zamanınızı son adetinizin  ilk gününe 280 gün ekleyerek hesaplamanız en doğru yöntemdir.

gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenlerGebeliğin doğal süresi 40 hafta olarak kabul edilse de 38. ve 42. haftalar arası normal sayılır. Bu nokta da tüm anne adaylarının 40 haftanın kaç aya tekabül ettiğini hesapladığını görür gibiyim. Bu hesabı yaptığınız da 9 ay 10 günün tarih olduğunu ve 40 – 42 hafta ile hiç bir alakası olmadığını ne yazık ki siz de göreceksiniz. Ama neden büyüklerin bu gebelik sürecinin 9 ay 10 hafta olarak zihnimize kazıdığınız da anlamış değilim.

Peki Sağlıklı Bir Gebelik İçin, Sağlıklı Bir Bebek İçin Önümüzdeki 266 Gün de Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar Nelerdir?

Sigara Kullanımı: Sigara içmeniz bebeğinizi oksijensiz bırakır. Sigara içen annelerde erken doğum, anne karnında ölüm ve düşük kilolu bebeklerin doğumu daha sık rastlanır. Sigara düşük – ölü doğum ve anomalili bebek sahini olma risklerini de artırır.

Alkol: Alkolün ne kadarının güvenli olduğunu kimse bilmediğinden en iyisi gebelik sürecinde hiç alkol almamaktır.

İlaçlar: Gebelik döneminde alınan ilaçların doktor onayı olmadan alınanlar dışındaki ilaçların çoğu anne karnındaki bebeğe zarar verir. Buna aspirin gibi basit görünen ilaçlarda dahildir. Şeker hastalığı gibi bir hastalığınız var ise mutlaka doktorunuza baş vurarak ilacınızın dozunu azalttırmanız bebeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Diğer Riskler: Kedi, köpek dışkısı ve çiğ et anne karnındaki bebeğe zararlı olabilecek toksoplazma denen bir paraziti taşıyabilir.  Bahçede çalışırken mutlaka eldiven kullanın ve çiğ etlere dokunduktan sonra ellerinizi mutlaka yıkayın.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git