Oruç Tutarken de Sağlıklı Olabilirsiniz

Doğru beslenme şekilleriyle oruç tutarken zorlanmayabilirsiniz. Ramazan artık bir süre sıcak yaz dönemlerine denk gelecek. Yaz sıcaklarında da sağlıklı beslenmeye dikkat ederseniz ramazanda sağlığınız da etkilenmemiş olur.

Gün içerisinde en az üç öğünle beslenirken ramazan da iki öğünle beslenme alışkanlığı olabilir yalnız ramazanda da öğünlerinizi dörde çıkarırsanız sağlığınızı korumuş olursunuz. Vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri dört öğünde alabilirsiniz.

Ramazan süresince, yani otuz günlük süre boyunca sahur vakitlerini ilk öğün olarak kabul edip, size enerji verecek ve susatmayacak gıdaları tüketmeye önem vermelisiniz. Protein ihtiyacı için süt, yoğurt ve yumurta tercih edilmeli, bu gıdalar gün boyu sizi tok tutacaktır. Hamur işleri ve et yemekleri sahurda ağır olmasından dolayı tavsiye edilmemektedir. Su kaybını önlemek için bol sıvı alımı da önemlidir.

ramazanda-saglikli-beslenme2Bütün gün aç kalındığından kan şekeri seviyeleri düşer, bu yüzden iftarda hafif yemekler hazırlanmalı ve iki aşamaya bölünmeli. İlk öğünde çorba ve salata hafif olduğundan orucunuzu açarken tavsiye edilir. Yaklaşık bir yarım saat sonra ise ana yemekler ve tatlılar tüketilebilir. Tatlıda ise şerbetli değil sütlü tatlılar tercih edilmeli.

Üçüncü öğün de yatmadan önce sindirimi kolay gıdalar ve enerji veren türden seçilmeli. bir bardak süt, meyve ya da sebzeli sandviç uyumadan önceki üçüncü öğünde alınabilir.

Eğer egzersiz yapıyorsanız ramazanda da devam edebilirsiniz. İftardan sonraki sürede-yaklaşık iki saat sonra olabilir- hafif egzersizler yapabilirsiniz. Yalnız iftar ve sahur arasındaki saatlerde bol sıvı tüketimine dikkat etmelisiniz.

PAYLAŞ
Oruç Tutarken de Sağlıklı Olabilirsiniz Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. aziz dedi ki:

    Bu değerli bilgile riçin çok teşekkürler.

Sayfa başına git