Mide Bağırsak İltihabı

Mide Bağırsak İltihabı (Gastro-endesit). Genellikle, bir enfeksiyon so­nucu mide-barsakta oluşan iltihabı du­rum, bkz. Dizanteri, İshal.

İltihap Nedir?

İltihap denince insanda kötü bir çağrışım oluşmasına rağmen işin özünde iltihap olumlu bir durumdur. Vücuda giren mikroplara ve oluşan enfeksiyonlara bağışıklık sistemimizin verdiği tepkiye iltihap denir ve vücut savunmasının bir parçasıdır. Ancak vücut zararsız mikroorganizmalara da aynı tepkiyi verirse veya başlattığı iltihap tepkisini sonlandıramazsa durum kötüleşir ve iltihap hastalığa sebep olur. Biz de iltihabın bu özelliğini bildiğimizden dolayı onu olumsuz bir şeymiş gibi düşünürüz.

Mide Bağırsak İltihabı Oluşma Sebepleri

mide bağırsak iltihabiİşi gereği mide ve bağırsaklar genellikle birçok mikroorganizmanın girdiği bölümlerdir. Hal böyle olunca da giren bu mikroorganizmalardan bazıları olumsuz aktivitelerde bulunur ve vücut buna karşı tepki verir. Bu tepki de zaman zaman iltihap şeklinde olur. Ayrıca mide hastalarının en büyük şikâyetlerinden ülser de midede iltihap oluşumunun en önemli nedenlerindendir. Çünkü yaralar, özellikle de nemli ortamlardakiler, çok çabuk iltihaplanabilmektedir. Ülser eğer ileri seviyeye gelmişse iltihaplanma sık görülen bir vaka olur. Ayrıca midede gerçekleşen iltihaplar, bağlantılı olduğu bağırsaklara da yayılarak daha ciddi sorunlara neden olabilir.

Mide Bağırsak İltihabı Belirtileri

Öncelikle yoğun mide bulantısı ve kusma en önemli belirtilerindendir. Kusma defalarca tekrarlansa da bulantı devam eder. Yüksek ateş ve titreme de iltihabın belirtilerindendir.

Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Anason çayı, ardıç meyvesi çayı, armut, asma dalı kesildiğinde çıkan su, ayva, bamya, biberiye çayı gibi bitkisel tedavi yöntemleri, mide bağırsak iltihapları ile mücadelede oldukça etkilidir.

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git