KOCAKARI İLAÇLARI

KOCAKARI İLAÇLARI. Bu ilaçlar, ya şarlatanlarca ya da klasik tıp yöntem­lerine bağlı kalmamış, fakat bu ilaçla­rın iyileştirici özelliklerine içtenlikle inan­mışlar tarafından salık verilir (Bizim burada ilgilendiğimiz bu ikinci gruptur). Bu kişilerin çoğu “profesyonel” grupla­ra bağlıdır ve bu örgütlerin şu özellik­leri vardır:1. Genellikle, bir kişi tarafından kurul­muştur.
2. Hemen hepsi, bir “sistem”e bağlıdır. Kuramlarının çoğu, “tüm hastalıklar” diye sınırlandırılmıştır.
3. Bilimsel tıptan farklı olarak, verileri bilimsel iyileştirme ölçülerine uymaz.
Bunlara rağmen, bu gibi organizas­yonların birçoğu gelişmektedir. Bunun nedenlerini sorup, alaycı ve küçümser cevaplar vermek istersek; a) Toplumun kolay kanabildiğim, b) Hastalıkların ço­ğunun psikolojik faktörleri olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten, pek çok hasta­lık kendiliğinden iyileşebilir; fakat bu tip örgütlerin başarısını gerçekçi bir tu­tumla, klasik tıbbın başarısına bağlamak doğru olabilir, çünkü klasik tıp, hasta­lıkların şeklini değiştirmiştir.
Günümüzde ise, klasik tıp, özel inanç­lara bağlanmış, ekserisi herhangi bir esa­sa bağlı olmayan tedavi yöntemlerine karşı şu iddialarla karşı çıkmaktadır:
1. Hastalıkların tek bir nedeni ve bir tek tedavisi olduğu doğru değildir. Böy­lece, her ne kadar D. D. Palmer’in oğlu, difteri nedeni olarak altıncı sırt omuru­nun çıkığından bahsetmekteyse de, buna inanacak kişilerin sayısının pek kabarık olmaması gerekir.
2. Klasik tıpta, halen bazı tedavilerin nasıl etkili olduğu bilinmemekteyse de, (örneğin, psikiyatride, elektroşok tedavi­si) doktorlar, bu yönde devamlı araştır­malar yapmaktadır. Doktor mümkün ol­duğu kadar, uyguladığı tedaviyi, sağlam, belirli araştırma ve bilgiye dayandırmaya gayret etmektedir. Öte yandan, kocaka­rı tıbbının uygulayıcıları, hiçbir zaman bulgularını, bilimsel gerçeklere dayandı-ramazlar.
3. Bazı iyileşme olaylarının “mucize” ni­teliğinde olduğu iddia edilmekteyse de, bu tip vakalar sayıca çok azdır ve bu alanda bilimsel bir iddiada bulunulamaz.
4. Kocakarı tıbbini uygulamanın tehli­kesi yoksa da, tedavisinin geciktirilme- mesi gereken vakalarda, bu gibi önlem­lerle oyalanmak çok yanlıştır.

PAYLAŞ
KOCAKARI İLAÇLARI Konusuna 3 Yorum Yapıldı
  1. Anonim anonim dedi ki:

    Eskiden çocuğu olmayanlar,ilk çocuğu kız olan kadının plasentasını alırlarmış.Çocuğu olmayn kadın bunun üzerine oturursa çocuk sahibi olurmuş.Eski bir kocakarı ilacı.

  2. gizem gizemli:D dedi ki:

    yha aslında güzel şeyler yazmışsınız tşkler ama siz internet sitenize kocakarı ilaçları diye yazmışsınız benim istediğim aradığım şey eskiden insanları iyileştirmek için yapılan ilaçlarrr çözümleeerrr ama burda bulamadım lütfennn bilginiz varsa siteye giren arkadaşlar ya siz yazın yada site yöneticisi yazsn lütfennnnnnnnnnnn

  3. gizemli:?_peri:?_ dedi ki:

    yha çoq saolun:):P:Pama resimli olsaydı daha iyi ve akıcı olurdu :)yinede tşekkürler 😛

Sayfa başına git